Rejselærer 2010-2011

Rejselærer 2010-2011
God påske allesammen!!

torsdag den 4. november 2010

Nogle gange blir´ jeg så flov over at være dansk...

... jeg havde faktisk troet, at når jeg rejste herop, så ville jeg slippe for de kedelige sager omkring danske politikere, og hvem toner så frem på landsdækkende islandsk TV i nyhederne i aftes? LENE ESPERSEN... Nu må Danmark snart se at få sine prioriteringer på plads! Godt nok er vi med i EU, og fred være med det, men det behøver ikke betyde, at vi ikke er et nordisk land længere! Og hvorfor i alverden kan man ikke tillade en gravid islandsk kvinde at blive i Danmark? Hallo, Danmark har været kolonimagt på Island indtil 1944, kan vi så ikke behandle dem lidt ordentligt?? Vi har haft pasunion i mange år i Norden uden det overhovedet har givet problemer, så hvorfor kan vi så ikke have en fælles ordning om borgeres ophold i de nordiske lande?? Det fatter jeg bare ikke. Så tror da pokker, at eleverne i de ældste klasser her er kritiske over for at lære dansk som fremmedsprog! Hvis vores medlemsskab af EU betyder, at vi må lukke af til Norden, så skyder vi os i de historiske rødder tror jeg. Som kollega Jette fra 10. Aabenraa sagde, da hun besøgte Island for et par uger siden, "Man føler sig jo slet ikke fremmed her, det er som om man hører til" Det´en ommer, Lene E.!!

2 kommentarer:

 1. Hej Else
  For snart meget længe siden mødte jeg dine drenge i Rødekro, da de kom hjem fra besøget hos dig - så gennem dem eller rettere sagt Uffe - hørte jeg, at det havde været en rigtig god tur. Men det tror da pokker - det må somme tider være svært, når du og drengene er vant til at have hinanden lige rundt om hjørnet.

  Og så kan jeg fortælle, at man ikke behøver at være på Island for at være flov over at være dansker - jeg er så træt at politikere, at jeg ikke en gang gider se Borgen...

  Siden du er rejst, har jeg ikke set nogen af de andre 'damer'. Når de mødes, så er jeg enten i København, eller på vej hjem fra København, eller retter eksamensopgaver, eller... Jeg håber, at der er nogen, der holder ved, for jeg er bestemt ikke særlig god til at vedligeholde mine relationer. På den anden side så er jeg smadderheldig at have et arbejde, der ikke føles som 'arbejde'.

  Jeg håber, at du får nogle successer deroppe, selvom det danske sprog ikke står højt i kurs - og med dine refleksioner, kan jeg egentlig godt forstå eleverne. Kan et argument ikke være, at det bliver lettere for dem at forstå, hvad der sker i de danske realityshows som fx Paradise Hotel? He-he - men på den anden side, så kan man vist nøjes med at se billederne - dårligt eksempel:-)

  Kan du ha' det rigtig godt!
  Hilsen
  Gitte

  SvarSlet
 2. Hej Gitte.

  JEG holder ved, selvom jeg ikke lige får svaret prompte hver gang.

  Nyd det, vi ses, Else

  SvarSlet